OM OSS

maten som endast italienarna kan göra


På Trattoria Alberobello är det viktigt att använda färska, säsongsanpassade råvaror av bästa kvalitet. Mycket importeras också direkt ifrån Italien för att göra det så äkta italienskt som möjligt. Pizzadegen som görs för hand varje dag, består t ex av ett importerat italienskt durumvetemjöl som är specialanpassat för just pizza. Den traditionella italienska maten med en modern tvist, kombinerat med de äkta italienska pizzorna är något som är mycket uppskattat på den lilla trattorian i Stenungsund. Vi arbetar alltid med menyer som är säsongsanpassade för att få de bästa råvarorna som är anpassade efter säsongen. Vinerna och alla våra ölsorter är givetvis också ifrån Italien.

Benvenuti!

vilka vi är

Alberobello är en liten stad i regionen Apulien, i södra Italien. Där finns de karaktäristiska Trullo- husen, och de finns bara där. Flera tusen åriga gamla boningshus i sten med de karaktäristiska konerna som tak. Det är i denna region som ägare och kock Daniele är född och uppvuxen. Daniele har alltid arbetat som kock och har verkligen det Italienska köket som sin passion. Han har många års arbete som kock, runtom i Italien, och sedan på fina krogar i bla London och Sydney Australien. På grund av familj flyttade han sedan till Sverige, för att öppna en egen Trattoria.

Bokning

Här kan du boka bord på vår restaurang
eller ring 0303-80722